Trend: Kleinere horloges voor heren
Er was een tijd dat herenhorloges steeds groter werden, totdat de grens bereikt was en de trend zich weer de andere kant op bewoog. De nieuwe trend voor heren is dat een horloge best een maatje kleiner mag zijn. Millimeter voor millimeter neemt de kast in omvang af, wat uiteindelijk leidt tot een herenhorloge dat subtieler en stijlvoller is dan het XXL-formaat.
Stijlvolle Clifton
Een kastdiameter van 39 millimeter is voor veel heren een mooie maat. Het past bovendien mooi bij een overhemd en is aanwezig, maar toch netjes. Een goed voorbeeld is dit model van Baume & Mercier. De Clifton heeft een edelstalen kast die een automatisch uurwerk herbergt. De maanfase aanduiding en een datumring maken van dit stijlvolle horloge een echte eyecatcher.
Overzichtelijke Conquest
De Longines Conquest Heritage central power reserve heeft een kastdiameter van 38 millimeter en toch biedt dit ruimte genoeg om een veelheid aan nuttige informatie overzichtelijk in beeld te brengen. We zien naast de tijd de datum op 12 uur en een gangreserve-indicator op een roterende schijf in het midden van de wijzerplaat. Dit stijlvolle horloge wordt aangedreven door het zeer nauwkeurige L896 kaliber met een gangreserve van maar liefst 72 uur. Heren die de schoonheid van dit horloge zien, kunnen overigens maar beter haast maken. Het is een limited edition van 70 stuks en bij Van Hell juweliers in Apeldoorn is geluksgetal 7 te vinden.
Less is more met de N°03
Een merk waarvoor een enkele wijzer meer dan voldoende is om de tijd weer te geven, heeft hiervoor natuurlijk geen enorme wijzerplaat nodig. Met de N°03 laat MeisterSinger zien dat de weergave van uren, minuten en een wijzer kan zorgen voor een bijzondere vormgeving. Op een cirkel met een diameter van 38 millimeter toont de N°03 de indexen met consequent tweecijferige uuraanduidingen van 01 tot 12, de streepjeshiërarchie rond de wijzerplaat en de uurwijzer met naaldpunt. Op de wijzerplaat met nachtblauw zonnestraalpatroon is een subtiel lichtspel te zien. Less is more. Duidelijker dan MeisterSinger kan niemand dat uitleggen.